Werken met het Program Canvas in de praktijk - 23 maart 2016

Het Program Canvas is een nieuwe manier om snel en in dialoog tot de kern van een programma te komen en deze op één A3 te beschrijven. Op 23 maart gaat Björn Prevaas met programmamanagers hiermee aan de slag.

In de basis is het canvas een eenvoudig model, bestaande uit verschillende elementen waaruit een programma is opgebouwd. We zien dat het canvas het gesprek faciliteert tussen de belangrijkste betrokkenen bij een programma. Het helpt bij de start om de verschillende aspecten van een programma te bespreken en deze ten opzichte van elkaar af te wegen. Tijdens de uitvoering van een programma kan het ook een nuttige rol spelen bij een review. Wat was ook alweer ons plan en hoe doen we het nu eigenlijk in de praktijk?

Tijdens deze sessie gaan de deelnemers aan de slag met het nieuwe canvas dat beschreven is in het boek Program Canvas. Ook willen we co-creërend onderzoeken hoe we programmamanagers in de praktijk nog beter kunnen ondersteunen in het toepassen van het canvas, bijvoorbeeld door middel van werkvormen en hulpvragen.

Björn Prevaas is adviseur project- en programmamanagement bij Twynstra Gudde; samen met Hans Cremer en Theo van der Tak schreef hij het boek 'Program Canvas'.
Meer informatie: PGM Community.