Zolang ik maar tienen om me heen heb

 “Van mensen met andere competenties kun je veel leren. Ik maak elke dag fouten, maar probeer ze geen tweede keer te maken.” - Ton Hillen lid Raad van Bestuur van Heijmans NV.

Voor IW.jpg
Ineke Walravens

“Werk wordt veel leuker als je er alles uithaalt, als je bijvoorbeeld die ene klant per se wilt binnenhalen. Daarmee creëer je een positieve flow. Dat herken je meteen in een organisatie, dan wordt er bijvoorbeeld veel meer gelachen.” – Ineke Walravens

Verandermanagement | strategie | lijnmanagement | leiderschap | innovatie | business development | uitblinken | coaching | interim | weer beschikbaar als commissaris

Wil je meer weten over mij: tik of klik hier.

Ton is duidelijk over hoe hoog hij zijn lat legt. Heel hoog. Hij wil alles snappen. Leren van wat er fout is gegaan. Evalueren. Of zoals hij het zelf zegt: “Ik kan goed tegen mijn verlies, maar denk na over hoe ik de volgende keer wel kan winnen.”

Dé uitspraak van Ton Hillen is: “Als ik een acht ben, is het prima, zolang ik maar tienen om me heen heb.” Hij heeft de vaardigheid om mensen te motiveren en te begeleiden. Teams om hem heen te verzamelen om dingen te realiseren. En hij gelooft in de kracht van teamwork.

Dat is precies ook wat we in mijn workshops voor directie- en managementteams doen: we brengen samen de organisatie naar een volgend niveau van presteren. We bepalen de strategie waar het heen gaat, definiëren het bijbehorende actieplan en beantwoorden vooral ook de vraag hoe we dat alles voor elkaar gaan krijgen.

Als je creatief durft te zijn, vind je altijd een oplossing om die vastgelopen innovatie wél te realiseren, soms zelfs in de helft van de tijd. Of die afdeling die in de weerstand is geschoten mee te krijgen en dan ook nog in een plezierige samenwerking.

Ton Hillen durft ambitie te hebben: in 2009 ging hij voor nul restpunten. Alle bouwdirecteuren zeiden: onmogelijk. Kansloos. Nu zit hij op gemiddeld 0,9 restpunten per woning. Toen hij zijn ambitie uitsprak waren dat er gemiddeld twintig!

Hóe hij dat heeft gedaan? Dat lees je in zijn interview in Uitblinken! Het Magazine.