Voor IW.jpg

Hullie en Zullie

13 juni 2016 Ineke Walravens

Ik ben tweetalig opgegroeid: op school leerde ik Nederlands en thuis spraken we Brabants. In mijn interim opdrachten maak ik regelmatig mee dat de spanningen oplopen. Ooit stelde ik aan het eind van een eerste vergadering spontaan voor om het overleg voort te zetten onder de naam Hullie en Zullie. Op zijn Brabants. Het ijs was gebroken. De échte samenwerking kon starten.  

Lees meer

Voor IW.jpg

De kern van de keuze

12 april 2016 Ineke Walravens

Op zoek gaan naar de essentie, dat is waar ik altijd begin. Als ik een voorstel heb gelezen of een probleem krijg voorgelegd, vraag ik me als eerste af waar het hier precies om draait. Of het nu om een grote investering gaat, in tijd of geld, of om een minder goed functionerende organisatie of managementteam. Om een strategisch beslissing of een korte termijn keuze. Waar gaat dit écht over?

Lees meer

Joop de Boers.jpg

Eerlijke communicatie

17 maart 2016 OverManagement

Na 'Keulen' vonden we de waarheid opeens belangrijk Dat is een trend die al een tijdje aan de gang is: de waarheid.

Lees meer

GlenvanderBurg.jpg

Ik moet helemaal niet uit mijn comfortzone

09 maart 2016 Glenn van der Burg

Ben jij het comfortzone plaatje al tegen gekomen op Facebook of LinkedIn? Vast wel! Een rondje met daarin comfortzone en een rondje dat een eind verwijderd is met daarin Where the magic happens. De tweehonderdenvierendertigste keer dat ik het plaatje tegenkwam voelde ik de irritatie opborrelen. Waar baseren al die coaches, managers en trainers zich op? Welk wetenschappelijk, didactisch fundament?

Lees meer

Voor IW.jpg

Zolang ik maar tienen om me heen heb

15 februari 2016 Ineke Walravens

 “Van mensen met andere competenties kun je veel leren. Ik maak elke dag fouten, maar probeer ze geen tweede keer te maken.” - Ton Hillen lid Raad van Bestuur van Heijmans NV.

Lees meer

KristofHuet.280.jpg

Reiskostenbeleid: een wassen neus?

01 februari 2016 Kristof Huet

Ondanks de opkomst van videoconferencing en conference calls vormen reis- en verblijfkosten nog altijd een flinke kostenpost voor het bedrijfsleven. Wie denkt dat reiskostenbeleid het ultieme middel is om uitgaven in de hand te houden, komt bedrogen uit. De uitvoering van dat beleid laat vaak te wensen over, met budgetoverschrijdingen en mopperende werknemers tot gevolg.

 

Lees meer

Organisatie

Voor IW.jpg

Veranderen vraagt om geduld

29 januari 2016 Ineke Walravens

Een patroon veranderen, die opdracht geef ik mijzelf sinds 1996. Het zijn kleine opdrachten zoals mijn auto voor mijn huis net andersom inparkeren dan ik al jaren gewend ben. Of de krachtoefeningen in de sportschool in precies de omgekeerde volgorde doen. Waaróm ik dat doe? Omdat ik me bewust wil blijven hoe lastig het is om een gewoonte te veranderen.

Lees meer